Onlangs heeft het afasiecentrum van Gemiva de Onbeperkt070-prijs gewonnen. Het gaat daarbij niet om de prijsvraag van 2023, maar om die van 2021. Theater Diligentia, de aanvankelijke winnaar van de prijsvraag, zag er enige tijd geleden van af om een jeu-de-boulesbaan op het Lange Voorhout te realiseren. Het gewonnen geldbedrag is daardoor naar Gemiva gegaan om twee hulpmiddelen voor hun afasiecentrum aan te schaffen. Stichting Voorall, die de prijsvraag al zes jaar organiseert, is erg verheugd dat de jury erin is geslaagd een heel goede nieuwe winnaar te selecteren. Op 2 oktober hebben de deelnemers van het afasiecentrum Gemiva de twee hulpmiddelen officieel in gebruik mogen nemen.

Afasie is een taalstoornis als gevolg van hersenbeschadiging, waardoor mensen vaak moeite hebben met lezen, schrijven en spreken. Bij het afasiecentrum leren mensen begeleid door professionals van Gemiva tijdens activiteiten meer zelfstandig te communiceren, zodat ze zelfstandiger in de maatschappij kunnen functioneren.

De twee hulpmiddelen zijn een Smartboard (digitaal, interactief schoolboard) en een Braintrainer (handzame touchscreen computer). Met het Smartboard wordt de kwaliteit van het lesaanbod aanzienlijk verbeterd door met in de groepen te oefenen met communicatie aan de hand van beelden, tekenen en schrijven op het board. De Braintrainer kan zelfstandig worden gebruikt in tweetallen en verbeterd de communicatie aan de hand van leuke oefeningen of een muziekquiz. Beide hulpmiddelen dragen uitstekend bij aan het verder verbeteren van communicatie en inclusie. Deelnemer van het Afasiecentrum vertelt enthousiast dat de Braintrainer het oefenen met taal met elkaar nog leuker wordt. 

De Onbeperkt070-prijs is een jaarlijkse prijsvraag van stichting Voorall om goede ideeën van inwoners en organisaties die bijdragen aan betere toegankelijkheid en inclusie in de stad te honoreren. Jaarlijks ontvangt Voorall ongeveer 50 inspirerende inzendingen van inwoners en organisaties. Alle inzendingen staan vermeld op www.onberperkt070.nl. Het grote aantal inzendingen dat Voorall elk jaar ontvangt is een belangrijk signaal dat er nog veel valt te verbeteren aan de toegankelijkheid en de inclusie in de stad. Het insturen van goede ideeën voor de editie van 2024 is nu al mogelijk. Hiermee maakt Voorall het mogelijk dat mensen hun goede idee direct kunnen indienen en niet hoeven te wachten tot volgend jaar. Indienen van ideeën kan door een e-mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Contact

Van Diemenstraat 196
2518 VH Den Haag
070 365 52 88
info@voorall.nl

 

Blijf op de hoogte!

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer