Op 1 februari heeft de gemeente Den Haag met de verschillende aangesloten partners, waaronder Voorall, de nieuwe Zorginnovatiehub in het oude V&D-pand aan de Leyweg feestelijk gelanceerd. Er waren meer dan 200 gasten aanwezig. Komend jaar wordt het pand geschikt gemaakt zodat in februari volgend jaar zodat de hub volgend jaar kan worden geopend.

De Zorginnovatiehub is het antwoord op de problemen en uitdagingen waar de gehele zorgsector mee kampt. Denk aan de groeiende zorgvraag, een krimpende arbeidsmarkt en een verschuiving van zorg naar huis toe. Zorgtechnologie kan uitkomst bieden om de zorg en ondersteuning betaalbaar en toegankelijk te houden. Maar hoe ziet dat langer thuis wonen met technologie er straks uit? Op deze uitdagingen moet de Zorginnovatiehub het antwoord bieden.

Uniek concept

De Zorginnovatiehub is een internationaal uniek concept waar zorginnovatie van begin tot eind fysiek onder één dak plaatsvindt. Nergens anders zijn alle stadia van zorginnovatie gevestigd in één pand. In dit pand komt onder meer ruimte voor innovatieve eerstelijnszorg en welzijn, (toegepast) onderzoek, onderwijs, een zorgtechnologie demonstratiewoning en uitleenservice, informatie en ondersteuning voor wie wil werken in de zorg, ruimte voor innovatieve start-ups en scale-ups en ruimte voor ontmoeting. Ook internationaal gezien is de Zorginnovatiehub een uniek en vooruitstrevend concept. Nergens anders komen inwoners, zorg, ondernemers, onderwijs en onderzoek al samen om de zorg en ondersteuning van de toekomst te ontwikkelen en te leveren.

Start-ups zitten hier straks onder één dak met hun potentiële klanten. Ze kunnen straks in hun eigen werkomgeving vragen aan eindgebruikers wat ze van het product vinden. Zo worden er betere oplossingen ontwikkeld die sneller op de markt komen. De aangesloten partners van de Zorginnovatiehub naast de de gemeente Den Haag, zijn de Haagse Hogeschool, Florence, HagaZiekenhuis, Hadoks, InnovationQuarter, KPN, Leids Universitair Medisch Centrum, Nationaal Programma Den Haag Zuidwest, Rabobank, Randstad, ROC Mondriaan/CIV, Saffier, TNO, T-Zorg, Voorall en ZWconnect. De bezoekers konden gisteren voor het eerst een bezoek brengen aan het pand. De officiële opening staat gepland voor februari 2025 en dan kan er officieel gebruik gemaakt worden van alle faciliteiten dat de Zorginnovatiehub biedt.

 

 

Contact

Van Diemenstraat 196
2518 VH Den Haag
070 365 52 88
info@voorall.nl

 

Blijf op de hoogte!

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer