headerafbeelding

De Week van de Toegankelijkheid van 3 t/m 8 oktober staat dit jaar in het teken van sociale toegankelijkheid. Want toegankelijkheid is meer dan het weghalen van fysieke en digitale drempels. In een écht toegankelijke samenleving wordt iedereen overal gastvrij en open ontvangen: gewoon welkom.  

Overal in het land doen landelijke, regionale en lokale organisaties mee aan de Week. Zij laten op allerlei manieren zien dat toegankelijkheid belangrijk is. Voorall organiseert in Den Haag meerdere activiteiten rondom het thema ‘gewoon welkom’. Samen met Ieder(in) openen wij de week op 3 oktober bij Haag Atletiek. Bij Haag Atletiek zijn sporters met een beperking al jaren van harte welkom.Wat gebeurt er in Den Haag? 
29 september: Uitwaaien op het strand met Voorall; kennismaken met strandrolstoelen en rolstoelfiets. 
3 oktober: Landelijke opening Week van de Toegankelijkheid bij Haag Atletiek.  
4 oktober: Themabijeenkomst ‘Werken met een beperking’ en uitreiking Onbeperkt070-prijs door Voorall. 
4 oktober: ‘Stronger Together’, event voor professionals over eenzaamheid bij jongeren door Join Us. 
5 oktober: ‘Mijn favoriete wijk’: Welke wijk verdient volgens Hagenaars met een beperking de Haagse pluim van Voorall? 
6 oktober: Gebarentaalworkshop (gratis). Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Tot 7 oktober: Expositie van een serie portretten en verhalen van mensen met een beperking in het Atrium van het stadhuis door Lindblom.  

Voor meer informatie, zie: www.weekvandetoegankelijkheid.nl/waar-is-wat-te-doen/

Verschil tussen meedoen of buitengesloten worden 
Toegankelijkheid op je werk, in openbare gebouwen en online is ronduit noodzakelijk om zelfstandig deel te kunnen nemen aan de samenleving. En toegankelijkheid maakt het leven ook een beetje aangenamer: een terrasje pakken, een middag winkelen, een expositie bezoeken, een rondje door het bos maken, lachen om een onlinefilmpje. Toegankelijkheid maakt het verschil tussen wel of niet meedoen. Tussen welkom zijn of buitengesloten worden.

Contact

Van Diemenstraat 196
2518 VH Den Haag
070 365 52 88
info@voorall.nl

 

Blijf op de hoogte!

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer