P1050952 min

 

De winnaar van de Onbeperkt070-prijs 2024 is de Kinderraad van Houtwijk die de speeltuin Bokkefort in Loosduinen toegankelijk wil maken. De kinderen willen de speeltuin uitbreiden met enkele toegankelijke speeltoestellen, zodat kinderen met een lichamelijke of zintuigelijk beperking ook in de speeltuin kunnen spelen. In de toelichting bij hun inzending zeggen ze dat er bijvoorbeeld een toegankelijke draaimolen en een mandschommel moeten komen. De winnaars mochten de prijs van € 5.000 in ontvangst nemen van juryvoorzitter Martijn Westerop van Het Nationaal Theater Onbeperkt.

De Onbeperkt070-prijs is een jaarlijks terugkerende prijsvraag voor het beste idee om de toegankelijkheid in Den Haag verder te verbeteren. Met de prijsvraag worden Hagenaars en maatschappelijke organisaties aangemoedigd om ideeën en voorbeelden in te sturen zodat iedereen kan meehelpen de stad beter toegankelijk te maken. Dit jaar werd de prijs voor de 7de keer uitgereikt. De tweede prijs, die mogelijk is gemaakt door een financiële bijdrage van de Vrienden van Voorall, ging naar Sportbelang SGK. Deze organisatie kan met het prijs van € 2.500 een mobiele en digitale Belevenistafel aanschaffen. Met de Belevenistafel kunnen mensen met een beperking op een speelse en leerzame manier spelvaardigheden ontwikkelen. De twee prijzen dragen volgens het juryrapport op een heel positieve manier bij aan het participeren van mensen met een beperking in de samenleving. Hierdoor wordt Den Haag niet alleen weer een beetje toegankelijker, maar ook inclusiever.

45 inzendingen

Voorall was erg blij met de ongeveer 45 inspirerende en prikkelende inzendingen van inwoners en organisaties. Alle inzendingen staan vermeld op www.onberperkt070.nl. Voorall gaat komende periode beoordelen of ook inzendingen die niet in de prijzen zijn gevallen toch kunnen worden uitgevoerd.

Het grote aantal inzendingen dat wij elk jaar weer ontvangen vindt Wim Carabain, directeur van Voorall, een belangrijk signaal dat het noodzakelijk en wenselijk blijft om inwoners te blijven betrekken bij het toegankelijker maken van de stad. ‘Het is onze intentie alle Hagenaars te inspireren om te blijven investeren in betere toegankelijkheid. De twee prijzen die nu zijn uitgereikt, brengen Hagenaars met en zonder beperking dichter bij elkaar.’

Het is vanaf vandaag weer mogelijk nieuwe ideeën in te zenden voor de Onbeperkt070-prijs 2025 via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kijk voor meer informatie over de prijsvraag op www.onbeperkt070.nl.

 

 

Contact

Van Diemenstraat 196
2518 VH Den Haag
070 365 52 88
info@voorall.nl

 

Blijf op de hoogte!

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer