Breng jij ‘Liefde op Pootjes’ naar mensen met een verstandelijke beperking die snakken naar het oprechte en warme gezelschap van een hond of kat?

Elke dag, jaar in jaar uit, gezellig samenleven met je huisdier lijkt zo vanzelfsprekend. Hoe zou jouw leven eruit zien zonder dieren? Hoe erg zou jij je hond of kat missen als jij je maatje verliest? Veel mensen die dit ooit meemaakten missen hun huisdier nog elke dag. Zij kunnen door ziekte of opname in een zorginstelling zelf niet meer voor een eigen dier zorgen. Wist je dat jij veel kan doen om hun verdriet, onrust en eenzaamheid te verlichten door regelmatige bezoekjes? Als jouw dier het leuk vindt om met je mee te gaan en andere mensen te ontmoeten is dit een mooie kans. Dat gaat soms zonder woorden; kleine dingen zijn dan erg groot.

Ben je op zoek naar een bijzondere activiteit naast je dagelijkse routine? Wil jij het contact met je huisdier versterken? Lijkt het je leuk om samen met je hond of kat wekelijks een bezoekje te brengen aan mensen met een verstandelijke beperking die het contact met dieren missen? Het gaat om vijf locaties van Middin in Den Haag: Haagsche Bluf, Soendastraat, Pastoorswarande, Kompasstraat, Voltastraat. Kom dan op 23 februari 2023 (van 14.00 uur tot 15.30 uur) naar de informatieve bijeenkomst voor aspirant vrijwilligers die Liefde op Pootjes willen brengen.

Locatie: Avonturia de Vogelkelder, Kerketuinenweg 3, 2544 CV Den Haag (zaal Tureluur).

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Is jouw huisdier geschikt voor bezoekjes aan kwetsbare dierenliefhebbers?
  • Ervaringen van anderen die zich al samen met hun dier inzetten.
  • Waarom de hond de hoofdrol speelt bij vrijwilligerswerk in de zorg, en waarom de kat niet achter de geraniums hoeft te blijven!
  • Waarom zou je een (gratis) cursus volgen voordat je bij mensen in de zorg op bezoek gaat?
  • Heb jij er zin in? Hoe zetten we dit samen op poten? Zie ook www.zorgdier.nl

Meld je uiterlijk 20 februari 2023 aan voor deze bijeenkomst via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of telefonisch 06 – 105 92 212.

NB: Huisdieren kunnen er helaas deze ene keer niet bij zijn…

Contact

Van Diemenstraat 196
2518 VH Den Haag
070 365 52 88
info@voorall.nl

 

Blijf op de hoogte!

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer