headerafbeelding

Voorall reikte op 5 oktober tijdens de Week van de Toegankelijkheid de ‘Haagse Pluim’ uit aan Haagse Hout Stadsdeeldirecteur Debora Lootsma voor de wijk Mariahoeve. Zij ontving de pluim uit handen van de juryvoorzitter.
Mariahoeve kwam uit alle inzendingen als winnaar uit de bus.

Mariahoeve is een groene wijk met diverse recreatiemogelijkheden, heeft een toegankelijk winkelcentrum en is goed bereikbaar met OV (bus, tram en trein). Alles is in de buurt, er is een mooi aanbod van zorg in de wijk en de bejegening richting mensen met een beperking is open en vriendelijk. Ook is er een actief burennetwerk dat voor elkaar zorgt en armoede bestrijdt. 

Een wens voor de wijk is nog de realisatie van een openbaar gehandicapten toilet.

Pluim als Inspiratie
Mariahoeve mag zich een jaar lang ‘De meest favoriete wijk van Hagenaars met een beperking’ noemen. Deze eer komt echter ook met een verzoek: Inspireer vanuit stadsdeel Haagse Hout de andere Haagse wijken en stadsdelen met voorbeelden van toegankelijkheid. En deel de parels van de wijk en wat hier positief wordt ervaren met de inwoners van Mariahoeve en stimuleer dat inwoners elders in stad ervan op de hoogte zijn dat Mariahoeve de Haagse Pluim 2022 heeft gewonnen.

Prijsvraag
Voorall riep de afgelopen maand Hagenaars met een beperking op om hun favoriete wijk in te zenden met de vraag: Stem op de wijk waar jij je thuis voelt en het meest onbeperkt je leven kan leven. Belangrijk daarbij was: Waar woon of recreëer je het prettigst? Waar winkel je het makkelijkst? In welke wijk voel je je het meest welkom, waar ervaar je het meeste hulp of waar kan je juist het meest zelfstandig je dingen doen? Waar kom je het minste obstakels tegen? Of waar kun je het beste met OV komen?

Behalve de stemmen van inwoners was er ook een onafhankelijke jury bestaande uit Hagenaars met een beperking die op basis van toegankelijkheidscriteria punten verdeelden.
Na de prijsvraag worden de reacties van inwoners gebundeld en ter inspiratie bij alle stadsdeeldirecteuren onder de aandacht gebracht. Voorall hoopt hiermee dat sociale toegankelijkheid en de toegankelijkheid van de openbare ruimte en gebouwen nog meer prioriteit krijgen zodat inwoners met een beperking in het dagelijks leven minder barrières ervaren.

Contact

Van Diemenstraat 196
2518 VH Den Haag
070 365 52 88
info@voorall.nl

 

Blijf op de hoogte!

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer