Waar gaat het om?

Tien tot vijftien procent van de Nederlandse bevolking ervaart problemen in het dagelijks functioneren, exclusief brildragers. In een landelijke database zijn 15.500 hupmiddelen ondergebracht, maar wie kent ze? Onder deze hulpmiddelen zijn fantastische mogelijkheden om het leven te vergemakkelijken.

Niet alleen voor mensen met een fysieke of zintuiglijke uitdaging is gebrek aan kennis over beschikbare technologie een probleem. Ook zorgprofessionals hebben baat bij meer kennis over technologie bij het verlenen van zorg en het bevorderen van welzijn.

Mensen met een fysieke of zintuiglijke uitdaging gebruiken vaak al wel allerlei technische hulpmiddelen. Ook voor hen is het nog steeds niet gemakkelijk om een hulpmiddel te vinden dat past bij hun behoeften. Daarnaast is het veelal niet eenvoudig om aan een hulpmiddel te komen en kunnen de kosten een drempel opwerpen.

Alle reden dus om de toegankelijkheid van het aanbod en de kennis over Technologie voor Thuis te verbeteren. Passend bij de behoeften van mensen en zodanig dat het hun kwaliteit van leven ondersteunt. Samen met ervaringsdeskundigen willen we in gesprek over hoe we dit kunnen bereiken.  

 

Wat willen we samen met ervaringsdeskundigen bereiken:

  • Een dieper inzicht krijgen in de problematiek zoals mensen met beperkingen die ervaren
  • Op basis van dat inzicht informatie en kennisproducten over hulpmiddelen en het gebruik daarvan ontwikkelen. Bedoeld voor alle burgers van Den Haag die mogelijk behoefte hebben aan hulpmiddelen.

 

Wij richten ons op alle hulpmiddelen die relevant zijn voor mobiliteit en algemeen dagelijkse levensverrichtingen, ongeachte de manier van financiering.

 

Welke partners in de stad Den Haag werken mee?

Er zijn diverse organisaties die zich de komende tijd over het vraagstuk Technologie voor Thuis buigen. Naast Voorall en collega belangenbehartiger Stedelijke Ouderen Commissie zijn dat: de Gemeente Den Haag, De Haagse Hogeschool en ROC-Mondriaan, zorginstellingen als T-Zorg, Saffier en Pieter van Foreest. Last but not least ondernemers als de Thuisleefgroep, ontwikkelaar van de Technologie voor Thuis Verkenner. De Thuis Technologie Verkenner  | Den Haag | Zorg en Innovatie

Met deze diversiteit van samenwerkende partners kunnen we gezamenlijk het verschil maken. We werken niet alleen aan het oplossen van de huidige problemen op het gebied van Technologie voor Thuis. Door in te zetten op informatievoorziening en keuzehulpmiddelen, werken we ook aan duurzame oplossingen voor toekomstige gebruikers. Dat zijn zowel mensen met beperkingen als zorgverleners die hen ondersteunen.

Meewerken aan adviesgroep Technologie voor Thuis?

Wij zoeken deelnemers die mee willen denken in een adviesgroep van ervaringsdeskundigen, met een fysieke of zintuiglijke uitdaging. Dit kunnen ook mantelzorgers zijn van een persoon met een fysieke of zintuiglijke beperking.

De adviesgroep geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de Academische Werkplaats.

De adviesgroep heeft een actieve rol bij co-creatie sessies en het vormgeven van een lerende community. Deze lerende community gaat aan de slag met vraagstukken of projecten van de Academische Werkplaats.

Voorall ondersteunt de ervaringsdeskundigen en participeert samen met hen in de Academische Werkplaats.

Naar verwachting zal de adviesgroep ongeveer 4 keer per jaar bij elkaar komen.

Wil je meewerken? Geef je dan op bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contact

Van Diemenstraat 196
2518 VH Den Haag
070 365 52 88
info@voorall.nl

 

Blijf op de hoogte!

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer