De Haagse stranden worden steeds toegankelijker voor iedereen. De gemeente Den Haag en Voorall, voor Hagenaars met een beperking, zetten zich hiervoor in. Samen met diverse partners en fondsen. Ook dit strandseizoen zijn er weer veel mooie voorzieningen beschikbaar op Kijkduin en Scheveningen, zodat ook mensen met een beperking onbezorgd kunnen genieten van een dagje zon, zee en strand.

Kijkduin
Bij Strandtent 14 staat een openbare, toegankelijke toiletunit OP het strand. Naast invalidentoiletten zijn hier nog een douche en oplaadpunten voor hulpmiddelen te vinden. Ook is er de strandrolstoel De Jutter te leen voor bezoekers.

Het Stadsdeel Loosduinen legt ook drie betonnen paden met uitkijkplateau op zee aan. Te vinden bij Strandtent 14/La Parade, La Cantina en Obigrande. Daarnaast beschikt Kijkduin over verlichting op trappen en bij toegangen en een begaanbaar looppad naast het klinkerpad.

Scheveningen
In Scheveningen worden elke zomer ook drie toegankelijke paden richting de zee met uitkijkplateau bij de vloedlijn aangelegd. Te vinden bij het Sportstrand, bij het Carlton Beach Hotel en bij de Pier. Direct naast het pad bij Hart Beach is een stranddouche gerealiseerd. Ook strandpaviljoen Grand Plage schenkt extra aandacht aan mensen met een (visuele) beperking met een braille en grootletter menukaart en de uitleen van de strandrolstoel Tiralo 2. Deze ‘stretcher met drijvers’ biedt een unieke strandervaring.

Bij Biesieklette is een breed assortiment speciale strandrolstoelen en -rollators te huur. Deze zijn dagelijks verkrijgbaar op de stalling Strandweg Haven. Hier zijn naast gehandicaptenparkeerplaatsen, een toegankelijke douche en kleedruimte, invalidentoilet met verschoningstafel voor volwassenen én een tillift ook oplaadpunten voor elektrische rolstoelen en scootmobielen te vinden.

Op deze locatie zijn bovendien een rolstoelfiets, een tandem en de elektrische strandrolstoelen ‘Catweazle’ te huur. Ook zijn in het assortiment twee duwstrandrolstoelen van het model ‘De-Bug’ beschikbaar. Eén basismodel en één model met een in hoek verstelbare beensteun. De De-Bug onderscheidt zich met name van andere strandrolstoelen door het duwgemak en uitzonderlijke stuureigenschappen. Door het slimme ontwerp van deze rolstoel, met onder andere de stuurwielen aan de achterzijde en bevestigd aan een roterende ophanging, is deze stoel met één hand te duwen en te sturen, zelfs in zacht zand met een volwassen inzittende.
Reserveren kan via: www.biesieklette.nl

Informatie over veilig gebruikmaken van het strand en zwemmen
Het platform Steffie legt moeilijke dingen op een makkelijke manier uit. Bijvoorbeeld voor mensen met een licht verstandelijke beperking en mensen die moeite hebben met het lezen of begrijpen van de Nederlandse taal.
Op Veilig zwemmen en pootje baden (steffie.nl) staat informatie over onder andere veilig zwemmen voor kwetsbare mensen.

Over Voorall voor Hagenaars met een beperking
Voorall werkt voor de ruim 100.000 mensen met een lichamelijke, verstandelijke of zintuiglijke beperking en/of een chronische ziekte in Den Haag. Voorall is adviseur voor het gehandicaptenbeleid van de gemeente Den Haag en fungeert als spreekbuis voor de achterban. Voorall ontwikkelde het project ‘Haagse stranden toegankelijk voor iedereen’ zodat iedereen, met en zonder beperking, kan genieten van strandrecreatie.

Meer informatie over Voorall op: www.voorall.nl

 

 

Contact

Van Diemenstraat 196
2518 VH Den Haag
070 365 52 88
info@voorall.nl

 

Blijf op de hoogte!

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer