inMovement 16 1

 

In september start de inspirerende training Kickstart Vitaliteit, waarbij je in vier bijeenkomsten leert wat positieve gezondheid inhoudt en ontdekt wat jij nodig hebt om goed in je vel te zitten. De training wordt verzorgd door InMovement, een organisatie die mensen op allerlei manieren in beweging zet, in samenwerking met Voorall. Meer informatie over deze training vind je via deze flyer

Wies Vink van InMovement vertelt:
"Onze trainers merken dagelijks hoeveel je kunt bereiken als je vanuit je kracht en talent aan de slag gaat. We zien dat mensen lekkerder in hun vel zitten en beter weten wat voor hen belangrijk is om zich vitaal en gelukkig te voelen. Deelnemers geven vaak aan dat ze duidelijke verbeteringen merken. Iemand voelt zich bijvoorbeeld fitter, een ander krijgt weer zin om meer sociale contacten aan te gaan, en weer een ander begint gezonder te eten. Wat je ook nodig hebt; wij helpen je om stappen te zetten die bij jou passen. We werken vanuit de gedachte van Positieve Gezondheid, waarbij we kijken naar alle aspecten van wie je bent en hoe je je voelt. Je leert een stappenplan te maken met concrete acties en hoe je deze acties vol kunt houden, ook als je te maken hebt met beperkingen of een chronische ziekte."

Tijdens de training ga je aan de slag met jouw positieve gezondheid. Maar wat houdt positieve gezondheid eigenlijk in?
Positieve gezondheid is een andere manier om naar je gezondheid en je leven te kijken. Het draait erom dat je je goed voelt en eigen keuzes kunt maken, zelfs als je met uitdagingen te maken hebt. Het gaat om wat je wél kunt doen en hoe je je sterke punten kunt benutten. Dit betekent bijvoorbeeld dat je mee kunt doen aan de samenleving, je fit en vitaal voelt, vertrouwen hebt in jezelf, een betekenisvol leven leidt en goed voor jezelf kunt zorgen.

Lichamelijke en mentale gezondheid zijn belangrijk, maar positieve gezondheid kijkt ook naar sociale contacten en het vinden van zinvolle activiteiten. Deelname aan de samenleving en leuke sociale interacties zorgen voor een gevoel van verbondenheid en steun, wat cruciaal is voor je welzijn. Het hebben van een doel of passie geeft je energie en plezier. Dit kan van alles zijn: vrijwilligerswerk, creativiteit of hobby's.
Veerkracht is een ander belangrijk aspect van positieve gezondheid. Hoe kun je creatief en flexibel omgaan met dagelijkse uitdagingen en tegenslagen? Hoe blijf je positief, zelfs als je met ups en downs te maken hebt? Zelfmanagement speelt hierbij ook een rol; het betekent dat je eigen keuzes kunt maken en de regie over je leven hebt, wat bijdraagt aan je gevoel van zelfstandigheid en eigenwaarde.

Met de training Kickstart Vitaliteit kun je zelf (kleine) stappen zetten om je positief gezond te voelen. De training inspireert en motiveert je daarbij. Je leert wat positieve gezondheid is, ontdekt wat jij nodig hebt om beter in je vel te zitten en maakt een stappenplan met concrete acties. Belangrijker nog, je leert hoe je zelf in actie kunt komen en hoe je een gezonder leven vol kunt houden!

Trainer Jennifer kijkt ernaar uit om te beginnen:
“Ik hoop dat we met een gemotiveerde groep aan de slag kunnen. En ik wil alvast tegen iedereen zeggen: besef hoeveel je zelf weet en kunt, durf je open te stellen. Samen versterken we elkaar.”

 

 

Contact

Van Diemenstraat 196
2518 VH Den Haag
070 365 52 88
info@voorall.nl

 

Blijf op de hoogte!

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer