Vergroot je vrijheid door te leren reizen met de tram

 

P14 17 Voorall en OV 02 1

 

Sinds kort rijden er trams waar je met een rolstoel zo naar binnen kunt rijden in het Zeeheldenkwartier, Duinoord en het Statenkwartier. Want de gelijkvloerse tram van lijn 17 rijdt nu vanaf de Grote Kerk via de Torenstraat, Vondelstraat, Zoutmanstraat, Laan van Meerdervoort, Waldeck Pyrmontkade en Stadhouderslaan naar de Statenlaan, waar het eindpunt ter hoogte van de Westduinweg ligt. Hierdoor kunnen reizigers met een rolstoel of scootmobiel nu ook in deze wijken op de tram stappen. Ook voor blinde en slechtziende mensen is het gemakkelijker om met de gelijkvloerse tram te reizen. Om reizigers met een beperking vertrouwd te maken met het openbaar vervoer organiseert Voorall, de belangenorganisatie voor Hagenaars met een beperking, gratis begeleidingsritten. Zo leer je veilig en zelfstandig te reizen.

Bij ‘Kennismaking Haags openbaar vervoer’ krijg je een coach met wie je maximaal drie begeleidingsritten met de tram maakt. Tijdens de ritten leert de coach je de handigheidjes die belangrijk zijn bij het reizen. Bijvoorbeeld bij welke deur je het beste kunt instappen, hoe je de rolstoel of rollator in het voertuig neerzet, waar je het best kunt zitten als je blind of slechtziend bent, of welke informatie je standaard via de luidsprekers hoort.  

Vergroot je vrijheid, je zelfstandigheid en je wereld door te reizen met de tram! De tramlijnen 2,3,4,9,11,15, 17, 19 en 34 zijn inmiddels allemaal geschikt voor reizigers met een beperking. Al veel mensen met een mobiliteitsbeperking gingen je voor en zijn blij met hun nieuw verworven onafhankelijkheid. Reis je ook mee? Je kunt je opgeven voor 'Kennismaking Haags openbaar vervoer' bij: Voorall, 070 - 365 52 88 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto: Stichting HSG/Gera Nieland

 

Contact

Van Diemenstraat 196
2518 VH Den Haag
070 365 52 88
info@voorall.nl

 

Blijf op de hoogte!

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer