Onlangs organiseerde Voorall met Astrid Schneiders van OptiZijn de Workshop ‘Voedingsadvies & Vitamine Veerkracht’ waar veel kennis over gezond eten gedeeld werd. Ook was er ruimte voor persoonlijke vragen. Hieronder delen we voor iedereen die er niet bij kon zijn de belangrijkste informatie.

Vitamine Veerkracht
Vitamines zijn voedingsstoffen die in kleine hoeveelheden voorkomen in ons eten en drinken. We hebben vitamines nodig voor een normale groei en ontwikkeling. Met voldoende vitamines blijf je gezond, veerkrachtig en energiek. Zowel lichamelijk, als mentaal!

Wat is veerkracht?
Veerkracht is het proces waarin iemand zich op een positieve manier aanpast aan stress of tegenslag die hem of haar uit evenwicht zou kunnen brengen.
Een goede voeding met voldoende voedingsstoffen helpt daarbij. Voeding bevat macronutriënten, die zorgen voor de energieopname en zijn ook bouwstenen voor je lichaam. Deze zijn onder te verdelen in koolhydraten, eiwitten en vet.

De micronutriënten uit de voeding zijn de vitamines en mineralen. Je lichaam heeft deze dagelijks nodig om te kunnen functioneren. Ze helpen onder andere bij de productie van hormonen en enzymen, het op peil houden van je energie, weerstand en stofwisseling en zijn daarnaast ook erg belangrijk voor een goede werking van je spieren. Het is belangrijk om een gevarieerde en evenwichtige voeding te hebben om voldoende micronutriënten binnen te krijgen. Een dieet dat rijk is aan verse groenten en fruit, volle granen, magere eiwitten en gezonde vetten bevat voldoende micronutriënten.

Wil je bekijken hoeveel vitamines jij binnenkrijgt? Dat kan op de website van het Voedingscentrum met een online eetdagboek: Mijn Eetmeter.

Vitamineweetjes
* Groente uit blik, pot of diepvries bevat evenveel voedingsstoffen als verse groente. In groente zit onder andere vitamine C, vitamine A, foliumzuur, kalium, ijzer en calcium.
* Je lichaam heeft vitamines nodig om goed te werken en om gezond te blijven. Ze leveren zelf geen energie.
* Vitamines die in water oplossen, vitamine B en C, kunnen deels verloren gaan tijdens het koken.
* Te veel vitamines kunnen schadelijk zijn. Maar dat komt bijna alleen voor als je vitaminepillen neemt.
* Water bevat geen vitamines. Er zitten soms wel mineralen in, zoals zout, calcium of magnesium.
* Het woord ‘vitamine’ komt van het Latijnse ‘vita’ (leven).

 

Contact

Van Diemenstraat 196
2518 VH Den Haag
070 365 52 88
info@voorall.nl

 

Blijf op de hoogte!

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer