Tijdens de nieuwjaarsreceptie van SGK, organisatie voor sporten met een beperking in Den Haag, zijn de winnaars bekend gemaakt van sportvrouw, sportman en sportploeg van 2023.

Het was een drukbezochte bijeenkomst in Sportcentrum Ockenburgh. De directeur van SGK, Sylvia Guldenmundt, opende de bijeenkomst met een terugblik op 2023. Daarna heeft Voorzitter Bas van Nooten de prijzen uitgereikt aan de sporters met beperking. Wetend dat SGK de mogelijkheid biedt aan 400 structurele sporters met een beperking en 1600 sportbewegingen per week mogen de prijswinnaars trots zijn dat ze in de top 3 zijn gekomen. Het betreft een trouwe groep sporters waarvan sommige al 20 tot 40 jaar actief zijn. De genomineerden sporten bij onder andere fitness, Zumba, zwemmen, voetbal, hockey en honkbal. 

De eerste prijs voor Haagse sportvrouw met een beperking 2023 is gegaan naar Faduma Hussein die zich niet laat beperken door haar auditieve en verstandelijke beperking en altijd met een lach deelneemt aan sportevenementen. De eerste prijs voor Haagse sportman met een beperking 2023 is gewonnen door Coen van der Meeren als voetballer en skiër. De prijs voor de sportploeg is gewonnen door het honkbalteam Storks met hun positieve bijdrage aan het Play Unified concept.

Wethouder van Onderwijs, Jeugd en Sport, Hilbert Bredemeijer nam tijdens de bijeenkomst nog speciaal het woord om vrijwilliger Ali Staal te onderscheiden met een stadsspeld. Ali zet zich al jaren in als reisvrijwilligster voor de SKG-skireizen. Als laatste was Dos Engelaar van Gehandicapten Sport Nederland speciaal naar het evenement gekomen om oud SGK directeur Sandra van Koningsbrugge te eren met een bondspenning voor haar landelijke inzet voor sporten met een beperking afgelopen jaren.


Daarnaast werden ook de SGK-ambassadeurs nog geïnterviewd door Dory Berserik, coördinator SGK, over hoe zij invulling geven aan bekendheid over sporters met een beperking. Dit doen ze onder andere door met kinderen van groep 7 en 8 in gesprek te gaan tijdens de scholenworkshops van Voorall. Een ambassadeur verwoorde dit heel duidelijk door aan te geven dat ze nooit had verwacht dat kinderen naar haar verhaal zouden willen luisteren. Mooi verwoord: ‘iedereen mag er zijn zoals die is!’

 

Contact

Van Diemenstraat 196
2518 VH Den Haag
070 365 52 88
info@voorall.nl

 

Blijf op de hoogte!

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer