foto Mauritshuis

Den Haag is de Koninklijke stad. Elk jaar op de derde dinsdag van september rijdt de koets met de koning en de koningin door de stad. Wist je dat er een wandelroute is die dezelfde route als die van de koninklijke stoet aflegt, dwars door de historische binnenstad?

Deze Koninklijke route is rolstoeltoegankelijk en gaat langs maar liefst 17 bezienswaardige plekken. Hierbij alvast een voorproefje van wat je onderweg tegen zal komen, maar in het echt komt alles pas goed tot zijn recht. Dus zet deze route op je to-do-lijstje en vergeet vooral niet je camera mee te nemen.

De Koninklijke rolstoelroute
Voorall is erg blij met het initiatief van The Hague Info Store/VVV Den Haag om deze route uit te stippelen die ook geschikt is voor mensen die gebruik maken van een rolstoel, scootmobiel of rollator.

De route start op het Plein en eindigt bij Paleis Noordeinde. Tijdens de route kun je onder andere de volgende plekken bewonderen:

  • het standbeeld van Willem I
  • het Mauritshuis
  • het Binnenhof
  • het Kabinet van de Koning
  • het museum Escher in Het Paleis
  • Hotel Des Indes
  • de Kloosterkerk
  • de Raad van State

Wil je weten waar je nog meer langs komt? Ga dan naar https://denhaag.com/nl/wandelen voor de volledige rolstoelroute. Deze gratis route kun je met je smartphone volgen; hij is ook online beschikbaar. Tevens is de route hier als pdf te vinden en op papier (als pdf printversie) verkrijgbaar bij Voorall en in The Hague Info Store (Spui 68, Centrale bibliotheek).

Meer uitjes voor iedereen
Naast deze Koninklijke route heeft ook het Nationaal Toneel veel initiatieven voor mensen met een beperking die graag willen genieten van voorstellingen, genaamd HNTonbeperkt. Kijk voor meer informatie op de website: https://www.hnt.nl/voorstellingen/themas/216/HNTonbeperkt/.

Nog meer inspiratie nodig?
Neem dan een kijkje op onze websites:

https://voorall.nl/index.php/voorall-nieuws/885-bereikbaarheid-en-voorzieningen-van-toegankelijke-haagse-culturele-trekpleisters-in-beeld of https://denhaag.com/nl

 

Auteur: Vaishnavi Tewarie

Contact

Van Diemenstraat 196
2518 VH Den Haag
070 365 52 88
info@voorall.nl

 

Blijf op de hoogte!

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer